Застраховането на дома винаги е много добра идея. Дори минимално покритие дава известна сигурност, че проблема с банята на съседите няма да се пренесе и в живеещите наоколо.

Наред с всички останали плюсове, този вид застраховка има и още една много важна част – застраховка на товара при преместване. Дори и никога да не се ползва тази опция е много добра идея, защото винаги съществува варианта за смяна на жилището или офиса.

Застраховане на вещите при преместване на дома

Всяка транспортна компания предлага застраховане на товара по желание на клиента. Този елемент обаче оскъпява твърде много цялата услуга. Преди пристъпване към избор на транспортна компания може да се направи консултация със застрахователна компания. При повечето пакети, които се предлагат се включва и този вид покритие.

Защо е важно да се провери дали в застраховката фигурира опцията за преместване

Застраховането на товара при преместване на дома е важна част от цялостното планиране на транспортната услуга. При повреда на някоя от вещите трябва да се провери покритието и дали то ще може да покрие щетата. Добре е това да се има в предвид при местенето. Не на последно място трябва да са ясни параметрите на покритието – каква сума може да се изплати, на каква цена и при какви условия.

Мястото на транспортната фирма при застраховката на товара

Повечето фирми за транспорт обикновено застават с името и реномето си зад качеството на предлаганата услуга. Във време, в което основната информация идва от Интернет, хората често правят проверка на компанията която са избрали. Колкото по – добри отзиви има за нея, толкова по – вероятно е клиентът да я избере. Често се случва и самите консултанти, при провеждане на оглед за уточняване на детайлите по организиране на цялото преместване, да попитат за подобна застраховка.

Фирмите за хамалски услуги, които работят от по – дълго време на пазара притежават достатъчно опит за да имат ясна представа от очакванията на клиента и как те да посрещнат тези очаквания. Хората, които са част от тези компании са достатъчно опитни за да знаят как точно трябва да се опаковат и подредят вещите, за да се избегне ползването на застраховка.

И все пак, ако застраховка на дома липсва, то не е лоша идея да се помисли за направата на такава.