Кое е най-подходящото време за преместване?

Този въпрос има различни отговори. Повечето хора не подбират времето за преместване, а го правят когато им се наложи.

Все пак ако преместването на офиса или дома е планирано действие е добре да се имат в предвид някои особености.

Най-доброто време за преместване е сутрин

Стартът на деня е оптималния вариант за пренасяне на вещи. Така има достатъчно време за извършване на товаро-разтоварната услуга, пътуване и пристигане на новото място. Ако разстоянията не големи до края на деня може да се стигне и до разопаковане на вещите. Когато пък пътуването е продължително има достатъчно време за пристигане, оглеждане на новото място и планиране къде и как да бъде ситуиран багажа.

Ден от седмицата

Повечето хора предпочитат местенето да става през уикендите, така че да не губят работни дни. Това обаче е и най-натовареното време за фирмите за хамалски услуги. Когато има възможност за вземане на почивка с цел смяна на жилището е добре цялата процедура да бъде изместена за ненатоварени дати, каквито са именно дните през работните дни. Тогава има и възможност за по-ниска цена на услугите. Ако става дума за смяна на локацията на офиса този вариант може да не е приложим, защото повечето компании работят именно в дните от понеделник до петък. Често заради това офисите се преместват в почивните събота и неделя.

Време от месеца

Началото и края на месеца често се избират като най-желани за извършване на преместване и професионални транспортни услуги. Подобно на уикендите обаче и тук натоварването на фирмите за хамалски услуги е по- голямо. Средата на месеца не е предпочитана от повечето потребители, поради факта, че тогава има най-много работа и често това време се прекарва в подготовка.

Има ли месеци, които са предпочитани за преместване?

Обикновено семействата с деца предпочитат да се местят през лятото. Тогава времето е достатъчно за да може родителите да опаковат багажа, оформят необходимите документи за смяната на учебното заведение на малчуганите, а и самите те да свикнат с новата обстановка. Най-непредпочитани са месеците от Септември до Април. Има разбира се и основателна причина за това тъй като през зимата и климатичните условия са по-лоши, а адаптацията по-трудна.