Преместването на офис или дом изисква сериозна организация.

Помислете колко време само е необходимо за подреждане на гардероба например, а какво остава за целия дом.

Когато се сменя локацията на офиса трудността не е по-малка, защото там има хора, всеки със своите задачи. И времето често не достига за основната работа, а за преместване съвсем.

При планиране на смяна на местожителството или офиса е добре да се започне максимално отрано, като разбира се първата точка в списъка е намиране на ново място, което да отговаря на съответните критерии като район, големина, функционалност и различни други.

Финансовите параметри са едната страна на въпроса – предварително плащане на наеми, сметки и т.н.

От другата страна стои цялостната организация на преместването. От къде да се започне?

Един страхотен и много полезен план тук:

Време на действие – два месеца по-рано.

Прочистване на излишни вещи

Обективен преглед на всичко, което има в дома.

  • книги
  • компакт дискове
  • обувки
  • чанти
  • игри
  • спортно оборудване

… Списъкът е безкраен, но много от тези неща нямат място в гардероба. Използвани са само за малко или изобщо.

Именно за такива вещи има множество сайтове в интернет, където те да бъдат продадени. Другият вариант е раздаване на приятели и познати, които биха им се зарадвали. Или даряване за различни каузи.

Премахването на всички тези излишни неща ще намали драстично обема на багажа, а съответно и цената на хамалските услуги.

Мебелите

Ако жилището или офисът, които предстои да бъдат обитавани е по-голям от настоящето, то със сигурност ще има място за всички мебели. Но пък на новото място може да не паснат някои от старите шкафове, етажерки или скринове. Така че по-добрият вариант е съставянето на списък с обзавеждането което ще отиде на новото място и това, което е излишно.

Намиране на фирма за хамалски услуги

Пазарът е доста наситен в тази си част, така че допълнителните услуги които могат да предложат фирмите за хамали се увеличават. Проверката на поне няколко ценови оферти и направата на огледи не задължава с нищо. Освен придобиването на представа за цените на предлаганите услуги става ясно и кой какво допълнително може да даде. Не на последно място разбира се стои въпроса с мненията на предишни клиенти, а интернет е пълен с такива. Кратко проучване не струва нищо, но пък дава добра представа дали ценовата оферта на съответната фирма отговаря на мненията на предишни нейни клиенти.