Супер! Сдобили сте се с нов хладилник или фризер. И идва ред за включването на домакинските уреди. Какво следва?

Представете си, че вече сте се нанесли в новото си жилище. То е напълно обзаведено, целият Ви багаж вече е пренесен и само очаква да му намерите подходящото място. Но да не забравяме и кухненската печка, хладилника, фризера, микровълновата, пералнята и т.н. С включването и монтирането на кой електроуред да започнете?

Безспорно едни от първите уреди, които ще настоявате да включите и незабавно да започнете да използвате, са хладилника и фризера Ви. Ако искате да не се храните само с полуготова храна, която впрочем също често се съхранява в тези уреди. Защото дори и да е зима, надали ще желаете да затрупате балкона си с хранителни продукти, които да са в период „на изчакване“.

Дали обаче можете веднага да стоварите охладителната техника на желаното от Вас място, да я включите в контакта, да я заредите с бира например, и след 1 час вече да се наслаждавате на леденостудената кехлибарена течност?

За съжаление, нещата не стават толкова просто. Или по-скоро толкова бързо.

Повечето специалисти са на мнение, че след пренасянето на фризер или хладилник, те трябва първо да бъдат нивелирани и включени едва след няколко часа.

А най-добре след 24 часа.

Единствено производителите на извънредно качествените и луксозни марки хладилници и фризери дават разрешението си техните уреди да бъдат включени веднага в мрежата. И то само ако са транспортирани правилно – в изправено положение, добре опаковани и без да са били подложени на вибрации по време на транспорта.

Така че най-добре е да си купите студена бира и след това да се заемете с подготовката на охладителните уреди.

Както казахме, задължително след пренасянето на хладилника или фризера, е те да бъдат нивелирани (можете да допуснете съвсем лек наклон назад, за да не се захлопва веднага вратата им).

След това почистете с мек фин плат и веро вътрешните и външните части на уреда. Оставете ги да изсъхнат. При положение, че уредите Ви са предназначени за вграждане, ще трябва да сторите същата процедура и с мястото и плоскостите, където те ще се вграждат.

Ако не Ви се чакат желаните 24 часа за включването им, изчакайте поне 4 – 6 часа. И чак когато сте ги включили в мрежата, можете вече да се заемате със запълване на тяхното съдържание. И да добавите и така желаната бира.