Преместването вече е минало.

Всички кашони и кутии са разтоварени и новият дом е готов за подреждане. От къде да се започне с разопаковането на иначе старателно опакованите за преместване кашони?

Ето няколко идеи, с които няма да се наложи ровенето във всички кутии и пакети.

Приготвяне на дрехи за след преместване

Вместо разопаковането на всички кутии и кашони с дрехи най – добре е да се отдели един сак с най – необходимите. Така например ако след преместването следва отпуск може да се приготвят домашни, а ако ще има връщане на работа – подходящи за офиса. Това ще спести търсенето на подходящо облекло и няма да се налага първото нещо, с което започва работата по нанасянето в новия дом след преместването да е подреждане на дрехите.

Чаршафи и хавлии

Не, не е задължително всички 5 комплекта спално бельо да бъдат открити или цялата гама от хавлии и кърпи за ръце да бъде на лице веднага след преместване на дома. Като начало е добре да се подготви един комплект с по един брой от най – необходимото. Време за подреждане ще има достатъчно. След като всички детайли по голямото преместване са приключили, ще се намери и още време за подреждане на спалното бельо и всичко останало.

Тоалетни принадлежности

Преместване не означава и стопиране на личната хигиена. Тоалетните принадлежности от първа необходимост трябва да бъдат предварително подготвени в ръчния багаж. След нанасянето в новото жилище, те са на разположение.

Храна

Какво е останало след голямото преместване като хранителни запаси? Никой няма желание след изтощителен ден да се пъхне в кухнята и да готви дълго време. Една бърза проверка на запасите и откриване на нещо,което се готви бързо ще засити глада и няма да се налага продължителен престой в кухнята.

Съдове за готвене и хранене

Края на голямото преместване е началото на голямото подреждане. И все пак, храната си е задължителен елемент от ежедневието. Един комплект чинии и няколко съда за готвене ще свършат отлична работа, преди нанасянето на всички останали домакински принадлежности. Предвиждане на една специална кутия, в която да са събрани такива неща е много удобен вариант при преместване, защото ще спести време и може да се намери лесно сред всички останали кутии и кашони с багаж.