Преместването на дома или офса и не е обвързано непременно с преодоляването на дълъг път.

Много хора избират да сменят локацията си, но да останат в същия град. Причините може да са всякакви от по-добро местоположение на жилището до по-тиха среда, по-голяма квадратура или пък по-малка. Преместването на къси разстояния е доста по-специфично от това да отидете в друг град или дори държава. Ако се чудите от къде да започнете или от къде може да спестите пари вижте нашите съвети за преместване на къси разстояния.

Не подценявайте преместването на къси разстояния.

Когато трябва само да се придвижите на няколко километра, най-големият риск е, че ще подцените времето и в крайна сметка няма да успеете да се справите. За да избегнете този риск, планирайте сериозно всеки един детайл от операцията, както бихте го направили ако се местите да живеете или работите в другия край на страната. В края на краищата, дори ако разстоянието е малко, все пак трябва да преместите всичко, което притежавате на новото  място. Започнете рано. Фокусирайте се върху организацията и, ако е възможно, прегледайте всичко, което притежавате, за да определите дали искате да го опаковате, да го изхвърлите или да го подарите.

Максимизирайте всяко пътуване.

Предимството да се местите на кратко разстояние е, че лесно можете да ходите между стария и новия си дом с една кутия или шепа предмети, но ако не искате вашето преместване да отнеме седмици, трябва да избягвате да премествате елементи един по един. Вместо това, увеличете максимално всяко пътуване до новото си място. Например, вместо да носите по няколко предмета в продължение на седмица, направете един сериозен курс с няколко такива. Дори да оставате в същата сграда, но само да сменяте етажите – опаковайте и пренасяйте голямо количество багаж наведнъж, вместо малки кутии и кашони всеки ден.  Когато отивате да живеете извън града, но пак в рамките на същото населено място планирайте пространството в колата така, че да ви стигне и да запълните всичко, а не само багажника. Ако имате деца, може да попитате съседи, роднини или приятели, дали не биха ги гледали за няколко часа, вместо да ги возите с вас.

Не подценявайте намирането на кутии и кашони за пренасянето. Ако не сте готови с обзавеждането или имате да извършвате ремонтни дейности в новото жилище започнете първо от там. След това опаковайте и надпишете всички кашони както бихте го направили, ако отивахте да живеете в друг град например. Когато вече всички окончателно са се преместили в новото жилище ще е много по-лесно да опаковате и наредите багажа.

С какво е необходимо да се съобразите, когато се премествате в нов дом, който се намира на кратко разстояние от стария? Ето и останалите важни моменти:

Подгответе комфорта на новия си дом отрано.

Едно от най-големите предимства при местенето на много кратко разстояние е, че обикновено може да се влезе в новия дом доста рано. За разлика от придвижването до далечни кътчета на страната страна, където настаняването обикновено е свързано с определени срокове и времеви рамки, ако се местите в например къща извън града, която сте си купили или в нов апартамент можете да влезете там когато си поискате. Не е нужно да чакате определено време и имате варианта да се преместите както по-бързо, така и по-бавно, според вашите предпочитания.

По-специално, преместете леглото си или поне матракът веднага и го постелете с чаршафи и възглавници. Също така, отделете малко време за почистване на банята и я подгответе за ползване като поставите няколко чисти кърпи. По този начин, когато сте готови да преместите окончателно, имате всичко необходимо да си вземете душ и си легнете спокойно в леглото.

Професионални хамалски услуги от професионални хамали

Дори ако се местите само на кратко разстояние, хамалите ще ви помогнат! Ако се местите в друг апартамент в същата сграда, те могат да ви помогнат да преместите мебели или други големи вещи на новото място. Ако се изнасяте в жилище в същия квартал или дори в съседен блок, със сигурност трябва да наемете хамали, които да пренесат големите и обемни вещи. Имайте предвид, че транспортните услуги на къси разстояния е почти същия като при дългите дистанции – ще трябва да натоварите камиона и да го разтоварите, а единствената разлика е, че времето за транспорт е по-кратко. Въпреки това, ако искате, можете да спестите пари, като наемете хамали само за да пренесат големите мебели и тежката техника като например хладилник, печка, пералня, а останалите по-дребни неща да преместите сами.

Подсигурете си необходимите за преместването уреди

Освен ако няма да използвате професионални хамали, които имат необходимото оборудване за преместването на големи предмети, ще се наложи сами да си намерите такива. Вземете под внимание фактът, че покупката на професионално оборудване за преместване е сериозна инвестиция, а ако след това не го ползвате ще сте само на загуба. Задължително се оборудвайте с колани и уреди за повдигане и транспортиране на големите елементи като дивани и големи електроуреди.