Лятото е най-предпочитаният сезон за преместване на дома или офиса.

Топлото време и подходящите условия го правят изключително удобен за извършването на точно тази дейност. Но и лятото си има своите особености и на първо място това е горещината.

Как да се справите с преместване през лятото?

Вижте нашите 5 съвета за гладко и безпроблемно протичане на преместването в летните горещини:

1. Изберете възможно най-ранния час за тръгване.

Говорете с фирмата за хамали, която ще изнася и товари багажа и проверете дали могат да дойдат рано сутрин. Така ще избегнете горещините в обедните часове. Когато ще пътувате в по-къси разстояния няма да се налага да се притеснявате за покъщнината си и да се тревожите от високите температури в камиона. Особено ако ще транспортирате чувствителни към жегата предмети като например техника или цветя.

2. Подгответе си вода.

Не само за вас, докато пътувате, но и за фирмата за хамали, която ще се заеме с преместването. Въпреки, че тези хора са професионалисти, не е лошо да им оставите някоя и друга бутилка вода. Вземете и за себе си докато сте на път към новия дом или офис, за да се хидратирате в горещината.

3. Подходящо облекло.

Ако уговорката с фирмата за хамали включва да помагате с една или друга дейност преди тръгване или да сте на разположение, когато вещите пристигнат – подгответе си подходящи дрехи. Заложете на дрехи от дишащи материи като памук и лен. Изберете и светли цветове, които не привличат слънцето. Не забравяйте, че дори пътуването на кратки разстояния в горещините се отразява на целия организъм.

4. Подгответе новото място за нанасяне.

Ако в новия офис или жилище има климатична инсталация за охлаждане – включете я по-рано. Проветрете добре и охладете помещението, за да може и на вас да ви е удобно, когато започнете да разопаковате и редите вещите, и на служителите от транспортната фирма също да им бъде прохладно.

5. Опаковайте добре всички вещи, за които топлината може да бъде фатална.

Докато пътуват към вас, вещите ви ще бъдат изложени на топлината отвън, а в затвореното пространство на камиона температурата е още по-висока. Ако не сте сигурни как да подготвите техниката и другите по-чувствителни на тема топлина вещи – консултирайте се с транспортната фирма как точно да опаковате.