Мнозина хора си мислят, че при изнасянето на дом или офис, най-трудно е опаковането и транспортирането на багажa.

Но какво се случва след това?

Преместването в нов дом винаги е свързано с положителни емоции. В главата Ви започват да се въртят различни идеи как да боядисате помещенията, с какво да застелете подовете, как да подредите мебелите, къде да закачите картините си и да поставите всичките си лични вещи. И то не само по начин, който да е функционален, но и новото жилище да има приветлив и уютен вид.

Предполага се, че вече сте подготвили стаите с желаната от Вас подова настилка, боядисали сте стените или сте ги облицовали с тапет. Дори сте пренесли всичките си вещи. Изобщо по- трудната част от пренасянето е завършила.

Време е обаче за разопаковането и подреждането на багажа. Откъде да започнете и как да процедирате?

  • Много е важно да не разхвърляте багажа си из всички помещения на новия си дом.

Помислете коя стая няма да ви е необходима на първо време и оставете кашоните, кутиите, куфарите и т.н. само в нея. След това помислете пък кои помещения ще са Ви най-важни. Трябва да Ви е пределно ясно, че няма да можете да подредите всичко за един миг и че ще са Ви необходими поне няколко дни, а понякога и седмици, и месеци.

В повечето случаи първите помещения, които ще Ви се наложи да обитавате, са спалните и банята. Подреждането на кухнята, всекидневната, столовата и антрето могат да почакат.

  • Започнете разопаковането само на онези вещи, които са предназначени именно за най-важните Ви помещения. И то не наведнъж.

Добре е първо да подредите банята си, изваждайки козметичните си принадлежности. Защото при разопаковането и подреждането на багажа със сигурност ще Ви се наложи да си миете често ръцете. Или пък да отидете до тоалетна.

Когато сте приключили с тази дейност, се заемете с подреждането на спалните помещения. Все накъде ще трябва да спите.

…И хоп! Вече се е стъмнило, а Вие сте прекалено изморени.

Най-добре се разходете до близкия ресторант и си поръчайте нещо вкусно, защото вече ще сте се убедили, че разопаковането и подреждането на багаж в новия дом не е толкова лесна работа.