Хамалските услуги много отдавна са излезли от клишето за хора, носещи тежки предмети от една до друга точка.

Макар все още наименованието „хамали“ за немалка част от аудиторията да се асоциира именно с подобна картина, всъщност става дума за истински професионалисти. Това отдавна не е работа само за студенти или начин за докарване на допълнителни доходи. Основната част от фирмите на пазара за хамалски услуги са истински професионалисти в своята област и имат много по детайлен поглед върху сектора и детайлите свързани с едно преместване било то на апартамент, къща или специфично и фино оборудване.

Какви услуги най-често предлагат тези компании?

Транспортни услуги.

Фирмите разполагат с различни по големина превозни средства, така че могат да прекарат като домакинска техника, така и обемни по размер товари. Тази услуга може да се ползва както като част от цялостни оферти по преместване, така и отделно. Гъвкавите ценови предложения може да се нагласят според нуждите на клиента – превоз в рамките на града, в околностите му или извън него. По-голямата част от компаниите на пазара са изградени и професионалисти, които могат да се справят с пренасянето и транспорта на ценни, чупливи и тежки предмети;

Принадлежности за опаковане.

Повечето фирми за хамалски услуги предлагат различни материали за пакетиране на вещи. Основните необходими атрибути като тиксо, кашони, стреч фолио може да се намерят на преференциални цени при избраната фирма за хамалски услуги. Много често тази услуга се ползва заедно с друга – например транспорт. Някои от компаниите на пазара предлагат и опаковане на вещите, но това е в зависимост от конкретната фирма и нейната политика на работа;

Сглобяване и разглобяване на мебели.

Изключително често тази опция се ползва като част от по – голям набор услуги като например преместване на офис или дом с включено разглобяване и сглобяване на мебели. Удобна за прилагане и при покупка на ново обзавеждане, особено когато няма транспорт.

Макар много често да се споменава безплатния оглед когато става дума за преместване на дом, офис или например работилница това е наистина необходимо.

Използвайки тази опция, която обикновено е безплатна клиента може да получи относително ясна представа за очакваната цена, но също така и за времето за извършване на работата.

Не на последно място – комплексната оферта може да бъде договорена така, че да включва освен основните хамалски услуги и други според уговорката.