Транспортните услуги определено не се изчерпват само с преместването на мебели.

Голяма част от компаниите за хамалски услуги предлагат и само транспортни такива. За разлика от куриерските компании при транспортните услуги се обръща много по – голямо внимание на клиента и неговите конкретни изисквания за конкретната поръчка.

Има ли твърда цена за определен маршрут?

Транспортните услуги обикновено се калкулират на база изминати километри. Някои компании обаче имат твърда цена за разстоянието между по – големите градове. Ако поръчката е например за преместване на мебели например от един град до друг по – добрият вариант е да се избере компания, която предлага твърда цена. Така калкулацията е по – лесна и точна.

Има ли такса при повишение на цената на горивото?

Задължително е преди избора на транспортна фирма да се провери и този момент. Условията за калкулация на цената, особено при куриерските компании е задължително описано в общите условия. Повишението на цената на горивата често рефлектира и върху общата стойност на услугата. Проверката на тази опция не коства нищо, но може да спести много.

Конкретната цена за транспортната услуга с или без ДДС е?

В сайтовете на повечето компании, предлагащи транспортни услуги обикновено има точно определена цена, която е фиксирана. Дали стойността е с начислено или не ДДС е важен момента, особено при ползването на услугата за фирма.

Има ли оскъпяване на транспортните услуги при заявка на конкретен ден и час?

При ползването на транспортни услуги много често се налага да се уточни деня и точния час на доставката. Така например, ако на дадена компания и предстои преместване на офис и е необходимо мебелите и оборудването да се вземат и да пристигнат в точно определени дни и часове дали това не повишава цената на услугата? Същата опция важи и при заявка за други видове транспортни услуги като например покупка на голяма стока при която няма как продавача и купувача да осигурят превоза и.

Уточняването на тези детайли ще спести разходи на клиента. В устрема към бързо свършване на дадена работа, човек не винаги си задава точните въпроси и често остава неприятно изненадан от крайния резултат. Проверката дали може да се разчита на дадена фирма да извърши точно и коректно транспортните услуги е от особена важност.

При заявка на подобна услуга без значение от компанията е важно да се уточнят подробностите и клиента да знае какво плаща и за какво точно.