Време е за преместване на дома и за опаковане на дрехите.

Освен чисто практичното прочистване на гардероба от излишни, стари дрехи се появява и проблема с подреждането на облеклото и неговото опаковане.

Огромен пълен с дрехи гардероб може да е мечтата на всяка жена. Но! Ако този гардероб трябва да се опакова и подготви за пренасяне това занимание едва ли ще бъде толкова приятно.

Ето пет много практични съвета, които ще ви помогнат за правилното опаковане на дрехите при преместване на дома, така че и да има достатъчно място:

1. Навиване на дрехите на руло, вместо сгъване по традиционния начин.

Когато се купуват опаковъчни материали повечето хора се спират на картонени кутии и кашони. Вместо покупката на повече опаковъчни материали, може да се спести място, като дрехите се навият на руло. Този метод се прилага добре за тениски, панталони, дънки, блузи и подобни, но не е подходящ за връхни дрехи.

2. Торби за дрехи за палта, костюми и якета.

Предварителната покупка на опаковъчни материали за този вид дрехи гарантира предпазването им по време на преместването. Може да се вземе и един картонен кашон тип “Гардероб”, в който да се подредят всички тези неща.

3. Опаковане на сезонните дрехи заедно.

Това ще спести място и няма да се налага да се отварят всички кашони само за намирането на една дреха. Така например може да се спести място и пари от опаковъчни материали, ако се вземат големи кашони за сезонните дрехи. Ако преместването е през лятото се опаковат първо зимните дрехи, защото те и без това ще се ползват доста след времето на преместване.

4. Отделна опаковка за работните дрехи.

Когато фирменото облекло е по предварително зададени стандарти или пък е униформа, то я трябва да бъде на удобно място. При избора на опаковъчни материали трябва да подготвят и кутии за най – спешните и належащи дрехи.

5. Опаковане само на чисти дрехи.

Ако няма възможност за почистване на всички дрехи за мръсните може да се закупят допълнителни опаковъчни материали като чували или пликове. Чистите дрехи задължително се пакетират отделно от мръсните.

Приготвянето на дрехите при преместване на дома може да отнеме доста повече от планираното време.

Задължителни елементи в този случай са опаковъчни материали, химикал или маркер и етикети за кутии.