Преместването в нов дом неизменно е свързано с опаковане на вещите. Тази процедура обикновено отнема доста време, а разопаковането и подреждането още повече. Как да се направи стратегия, за да може този процес да потече по – бързо и гладко. Ето няколко ефикасни съвета за пестене на време, усилия и ровене в кашоните при пренасяне на багаж.

1. Вещите от първа необходимост е хубаво да се сложат в прозрачни кутии.

Този трик пести време при търсене например на съдове, продукти за готвене и тоалетни принадлежности. Така че при предстоящо местене е добре да се инвестира в няколко големи прозрачни кутии.

2. Надписване на кашоните.

Това включва не само писане какво има вътре, но и за коя стая е предназначено. Така пестите още време и колебания кое къде да се постави. Надписите трябва да се поставят отстрани на кашоните, а не отгоре за да може да се групират и виждат по – лесно.

3. Подреждане на чиниите при опаковане.

Подреждането на чиниите и кухненската посуда в изправено положение ще спести място и ще опази съдовете от счупване.

4. Бързо опаковане на дрехите.

Прибирането на дрехи обикновено отнема най – много време. Максимално лесно – вакуумни торби. Подреждането в подобни прозрачни пликове пести не само място в камиона, но и помага много при пренасянето. Вижда се какво има вътре и се преценява дали да се отваря плика или не.

5. Използване на цветно разделение при преместване.

Нещата за всяка стая се пакетират в различни по цвят кашони или се лепят съответните етикети. Например – жълто за кухнята, зелено за хола, розово за детската, бяло за банята. Ефикасно и много полезно при пренасяне на багажа в новия дом.

6. Номериране на кашоните.

Всеки опакован багаж може да бъде номериран и това съвсем не отнема време. Тази система работи безотказно и дава повече сигурност, че всичко ще пристигне на време и в пълен комплект.

7. Всичко ли е опаковано?

Преди започване на самата процедура по транспортиране на багаж трябва да се направи пълен оглед дали всичко е готово за местене. Напълно подредените и надписани кашони се местят много по – бързо и лесно, отколкото разхвърляните навсякъде торби и кутии.

След приключване на цялото опаковане вече остава само да дойде избраната от вас транспортната фирма, която да пренесе вещите в новият ви дом.