Използването на компания за хамалски услуги когато се налага преместване винаги е било предпочитано от едни и избягвано от други.

И двата типа потребители си имат своите аргументи към тезите. Въпреки това наемането на подобна фирма би спестило много главоболия, а и здравословни проблеми. Разбира се недостатъкът е, че услугата логично е платена. Но пък кое е по-добре: посрещане на гостите в новия дом с болки в гърба и кръста или весело вдигане на наздравици и безпроблемно отиване на работа от новото семейно гнездо?

Плюсове при наемане на хамали за преместване:

Опаковане и разопаковане на вещите.

Когато компанията предлага подобна услуга това улеснява много потребителя. Вместо чуденето кое къде да събере от разглобеният преди малко гардероб или кухненски шкафове, идват професионалистите, подготвят всичко и после сглобяват на новото място. През това време потребителят може да прави каквото си иска;

Компаниите за хамалски услуги имат различни по големина транспортни средства.

Хамалите идват с предварително избрано според обема на багажа транспортно средство и пренасят опакованите вещи. По този начин отпада търсенето на познати и приятели с големи превозни средства, които да свършат тази работа;

Наличие на специализирано оборудване за местене на големи мебели.

Използването на фирма за хамалски услуги дава известна свобода на потребителя, който може да се отдаде на други занимания, докато служителите опаковат и пренасят багажа. Въпреки това има и известни минуси при ползването на подобни услуги:

Некачествено свършване на работата – драскотини по мебелите, следи по подовата настилка на новия дом, закъснения от уговорения час.

Могат да възникнат различни такива непредвидени обстоятелства при ползването на фирма за хамали;

Заплащане на услугите.

Както всички услуги и хамалските се заплащат. Въпреки предварителните уговорки обаче е възможно да се поиска допълнителна такса за нещо. Именно за това е препоръчително да се направи предварителен оглед от избраната компания;

Невъзможност за свършване на работата в срок.

Ако договорката е транспортирането заедно с товаро-разтоварни услуги да се свърши за определено време, но това не се получава, клиента остава разочарован. Ето защо е добре да се подбере фирма, която има достатъчно положителен имидж и доволни клиенти.

Плюсовете и минусите при ползването на фирмите за хамалски услуги са много и различни.

Всеки който има опит с такива компании може да даде съвет и да подсети за някой детайл.