Намирането на кашони за опаковане на вещи при преместването на домa или офисa може да се окаже трудна работа.

Някои купуват кашоните от фирмата, която се заема с преместването, други ги купуват от специализирани хипермаркети, трети събират кутиите от близките магазини.

Въпросът е какво да се прави след като преместването е минало, новото място е оборудвано и обзаведено, а купищата кутии и кашони остават.

Какво може да се направи с тях за да намалеят или напълно да изчезнат и да не заемат излишно пространство?

Рециклиране на кашоните

Един от най-екологичните начини за отърваване от струпаните купища с кашони безспорно е рециклирането. Предаването на излишните продукти в пунктовете за изкупуване на отпадни материали е един прекрасен начин да се получат и допълнителни суми, които отчасти да компенсират похарчените преди това.

Къде и как може да се направи това е въпрос на кратно проучване. Цената, ако се предлага такава за закупуване на картона също е много относителна и се променя всеки ден.

Намиране на ново предназначение

Кашоните, в които са били съхранявани предметите при доставка не винаги остават цели. Въпреки това може да се подберат най-здравите и добре запазени такива и от тях да станат интересни и нестандарти мебели. С малко фантазия и добри идеи един кашон може да се превърне в евтина, но много удобна помощна масичка например.

Това е много добра идея за хора, които след преместването имат силно ограничен бюджет. Когато в семейството например има деца, които обичат да се забавляват с подръчни средства картонените кутии са отлично решение. Така например от кашоните може да се получат страхотни къщички, а при комбинирането на малки и големи кутии и къщи за кукли, различни други проекти според детската фантазия или тази на възрастните.

Подаряване

Друг начин за отърваване от кашоните, останали след преместването е подаряването. В интернет има безброй много сайтове за обяви, в които се предлагат също толкова много артикули. Пускането на съобщение, че се предлагат безплатно съответния брой кашони с описание на техните размери може лесно да привлече потенциалните нови получатели.

Не е ясно дали точно в този момент съседа отсреща не е решил да се мести. Така и мястото, което заемат в дома остава свободно, и някой получава неочаквана услуга и спестява пари от покупката на свои кашони.