Всяко преместване – било то на офис или на дом изисква наличие на определен набор от материали за опаковане. Стреч фолио, кашони, тиксо, хартия или вестници и други подобни.

Едно от първите неща, с които трябва да се сдобие всеки, на когото предстои опаковане на вещи е кашон.

Но не какъв да е!

Кашоните трябва да бъдат в различни размери с цел побиране вътре на разнообразни предмети.

1. Гофрирани кашони за кухнята.

Кашоните от този вид са с двойна стена и са подходящи за прибиране на всякакви чупливи предмети. В тях може да се сложат чинии, порцеланови и стъклени изделия, чаши и други. Удобно е да се използват и картонени разделители за по – добра устойчивост на цялата опаковка.

2. Среден размер кашони за тежки предмети.

В тях може да се поставят книги или други плътни и тежащи предмети. Добре е да се заложи на малко по – скъпите, но пък по – издръжливи петпластови, от гледна точка на сигурността и издръжливостта им.

3. Големи кашони за опаковане на кухненска посуда, играчки, буркани и кутии с храна.

В тях лесно може да се напъхат всички играчки на детето или чинно да се подредят запасите от храна, скрита в килера.

4. Много големи кашони за опаковане на обемисти предмети като например спално бельо или кърпи.

За да се намали обема на иначе мекото бельо то може предварително да се постави във вакуумен плик и въздухът да се изтегли с прахосмукачка. Освен, че се пести място, така всичко е пакетирано заедно.

5. Кашон за дрехи.

На пазара се предлагат специални кашони за дрехи, снабдени с метална закачалка вътре. Ползват се за по – лесно пренасяне на облеклата, без те да пристигнат измачкани. Добра инвестиция, която с лекота може да се ползва и за бъдещи нужди.

6. Кашони за пакетирани на огледала и картини.

Може да се ползват както многофункционални кутии, така отделни парчета кашон. Уловката е правилното пакетиране и доброто фиксиране на кутията с тиксо. Все пак никой не очаква любимата картина да пристигне на парчета.

И все пак! Ако преместването наближава, графика по прибирането и опаковането на вещите е в пълен безпорядък, липсват помощници или има други фактори, които пречат работата да тръгне гладко – има решение.

Професионалните фирми за хамалски услуги предлагат безплатен оглед на мястото и консултация, а срещу допълнително заплащане хаоса около подбор на кутии и пакетиране на вещи отпада напълно.