Фирмите за хамалски услуги са изключително много на брой и именно за това секторът е изключително конкурентен.

Цените обаче не варират особено много, но пък броя на предлаганите услуги все повече расте и много от компаниите предлагат гъвкави и цялостни решения според типа клиент и неговите конкретни нужди.

Как обаче да се избере надеждна фирма за хамалски и транспортни услуги?

1. Наемете местни хамали

Факт е, че местните фирми са много по-склонни да предлагат различни нестандартни решения, съобразени с клиента. Освен това, ако фирмата е месна има много по-голям шанс да се намерят коментари, да се провери на място дали има офис, къде се намира той, какво оборудване предлага и с каква техника разполага. Проверките в интернет са изключително лесни, но пък физическото посещение на офиса би дало повече сигурност, ако изпитвате дори най-малки съмнения.

2. Поискате предварителен оглед и оценка

Вземането на няколко различни оценки и оферти гарантира поне минимална ориентация за ценовите рамки на услугите. Искането на поне три такива е най-добре да се базира на реално посещение. В повечето случаи това е напълно безплатно и е само плюс за клиента. Под съмнение може да се поставят бързи ценови оферти без посещение на място, оценки по телефона или по интернет.

3. Прочетете отзиви

Независимо за какво става дума винаги има две страни – положителна и критична. Едни потребители може да бъдат доволни от дадена фирма, други да не са. Вижте кое преобладава и дали няма едни и същи оплаквания от потребителите. Преценете внимателно отзивите и вижте дали някои познат няма опит с дадена компания. Така ще добиете още по-ясна представа за качеството на услугите и дали съотношението цена – качество наистина си заслужава.

4. Бъдете внимателни с плащанията, договорите и документите

След като вече сте получили ценова оферта разберете дали трябва да се направи предварително плащане на дадена част от сумата или т.нар. капаро. Ако ви поискат твърде високо капаро или да платите преди доставката на вещите ви има нещо съмнително. Когато подписвате договор или уточнявате цената – уверете се че това е твърда сума, която няма да се промени във времето. Всяко едно завишаване на цените на предварително договорени услуги показва, че компанията не е надеждна.