Преместване в нов дом – това е момент, който много хора чакат дълго.

Дали е в ново по-голямо жилище със семейството или пък самостоятелен апартамент, а защо не къща? Преместването на дома обаче е свързано с разчистване на старите вещи, особено, когато новото жилище е по-малко от старото или просто има по-малко място.

Ето няколко идеи как може да се спести място при пренасяне в по-малко жилище.

1. Съхранение на вещите.

В днешно време много хора работят от дома и това става все по-сериозна тенденция на трудовия пазар. Така че, ако една стая се ползва за офис може да се помисли за минимализиране на мястото или за многофункционални мебели, които да се сгъват и прибират. Така от работното бюро може да се направи маса за хранене или нещо подобно.

2. Разпродажба на стари вещи при преместване

Продажбата на ненужни вещи е много удобен начин за допълнителни средства при преместване на дома. Така например може да се окаже, че стоки като книги, дрехи, мебели или домакински уреди, които така или иначе са стояли в шкафовете и не са били ползвани ще донесат допълнителни средства. Кухненски съоръжения, които са ползвани само веднъж или пък вече отдавна прочетени книги, които няма да бъдат отворени вече? Подобни предмети могат да намерят своя нов притежател лесно, но и да освободят място.

3. Дарения

Чудесен начин за осигуряване на повече свободно място за съхранение са даренията. Една бърза проверка в интернет ще покаже къде се нуждаят от употребявани дрехи, обувки, играчки или книги. Хората трудно се разделят с вещите си, но при преместване това е идеален начин те да намерят нови собственици, които със сигурност ще ги ползват, а няма да си захвърлят в някой шкаф.

4. Рециклиране на ненужни вещи при преместване

Преместване – това е един отличен момент да се направи пълна преоценка на наличните вещи и да се отделят само най-необходимите неща. Купища вестници, които не са използвани могат да донесат някой лев отгоре, а пък ще освободят място. Същото важи и за трупани с години списания, каталози и т.н. Все пак трябва да се внимава с изхвърлянето на отпадъците, защото има опасни материали като батерии и лекарства, за които има специални места за изхвърляне,