Изборът на надеждна транспортна компания при преместване не винаги е лесен. Добрата компания е тази, която може да поеме грижата за това всички предмети да пристигнат цели и невредими. Преместването на дом или офис е важна стъпка, която трябва да се планира предварително. Един от най – важните избори разбира се е този на транспортна фирма, която да се заеме с най – тежката задача – опаковане, носене, товарене, разтоварване на всички вещи.

Избирането на транспорта фирма може да бъде много лесно със спазването на тези 4 лесни съвета:

1. Каква услуга точно е необходима?

Дали се търси само транспорт от една точка до друга или има нужда от цялостно местене. На пазара почти няма фирма, която да предлага само транспорт или само опаковане. Повечето компании се стремят към качество и максимално комплексно обслужване. Оптималният избор между цена и качество е цялостна услуга – опаковане, хамалска услуга и транспорт. Така се пестя и пари и време.

2. Репутацията на фирмата в интернет.

Какви отзиви има за дадената транспортна фирма в мрежата? – Проверете в google.bg по име на фирма (веднага излизат оценки и ревюта) или във фейсбук страницата им (ако имат). Може ли приятел или познат да я препоръча? (вижте ваши приятели от фейсбук, които я харесват) Има ли клиенти, които да гарантират за нея и съответно препоръки от тях?  Често, новите компании на пазара, които искат да се докажат предлагат по – конкурентни цени и по – добри услуги. Работата с млад и инициативен колективможе да се окаже много лесна и удобна за вас.

3. Предварителни въпроси или оглед.

Добре е да се направи връзка с  компания за транспорт и хамалски услуги, предлагаща предварителен оглед. Така ще се получи максимална оптимизация на услугата – колко хора ще са необходими, за какво време ориентировъчно, колко голям камион ще трябва. Посещението от специалист ще даде и повече яснота дали и кои мебели ще се наложи да се разглобят и кои може да се вземат цели. Колкото по – подробен е огледа, толкова по – добра ориентация ще придобие фирмата за необходимите ресурси от нейна страна. Така също ще се определи и ролята на клиента в цялата процедура по местенето.

4. Решението дали багажа ще се опакова от клиента или от фирмата е въпрос на личен избор.

След оглед от страна на транспортната фирма ще е ясно кое как е най – добре да се направи и подреди. Също така може да се дадат различни насоки за по – ефективно опаковане и пестене на опаковъчни материали.