Покупката на нови мебели определено предизвиква приятен трепет у всеки клиент. Обиколката по магазините може да бъде особено досадна, разглеждането и непрекъснатото чудене често води до разколебаване, а след това до отказ. Въпреки всичко, след продължителната борба и заветния избор се стига до момента, в който покупката трябва да пристигне в новия си дом. Тук обаче идва въпроса – кой да достави и кой да сглоби новата покупка? Повечето магазини предлагат доставка до дома на клиента, някои оферират и сглобяване, но това може да няма как да стане в рамките на деня и да се ангажира човек, който да чака компанията в друг ден.

Някои от най – известните световни вериги магазини не предлагат изобщо услуги по транспорт на закупените мебели. Този факт вероятно произтича от философията на компанията, но все пак когато си купиш нещо е напълно логично да си го занесеш у дома и да си го ползваш.

Тук идва ролята на фирмите за хамалски услуги. Защо тези компании са полезни, когато се пазаруват мебели?

1. Ангажират се с цялостно обслужване

– от вземането на мебелите от магазина, през транспортирането до дома и сглобяването на мебелите. Услугата е комплексна и когато става дума за големи обеми и кашони клиента трябва да събира приятелска бригада за да осъществи тези дейности. Въпреки, че за тези услуги се заплаща, вложените пари в подобна дейност пестят огромно количество време, през което клиента да се занимава с други дейности.

2. Имат транспорт.

Компаниите за хамалски услуги могат да осигурят различни видове транспорт, в зависимост от размера на закупените стоки. Един вид превозно средство е необходимо, ако клиента си е купил пиано и съвсем друг ако в касовата бележка е записан спален комплект с множество елементи.

3. Компаниите за хамалски услуги могат не само да доставят, но и да сглобят закупените мебели.

Когато на клиента ще му отнеме дни за да се ориентира в схемите и наличните дюбели, винтове и елементи, хората предлагащи хамалски услуги обикновено имат десетки такива дейности зад гърба си. И разбира се правят нещата доста по – бързо и лесно.

4. Има кой да изхвърли боклука.

След като вече новият спален комплект е сглобен, остава голямо количество от отпадъци – картони, връзки, найлонови пликове. И ако клиента живее в малко населено място и има наблизо контейнер, който да ползва, в големия град тези места обикновено са доста пълни по всяко време. Фирмата за хамалски услуги ще събере и изхвърли всички остатъци от опаковките, а клиента ще се радва на своите нови придобивки.