В следните няколко реда ще ви покажем кога трябва да търсите чужда помощ, ако се сблъскате с проблема по пренасянето на мебели от едно място на друго:

1. Винаги когато искате да спестите време. Знае се, че в нашето забързано ежедневие, то е безценно.

2. Винаги когато искате да си спестите нервите. Знаете, че по-късно е напълно възможно и собствената ви жена да ги скъса.

3. Винаги когато цените физическото си здраве. Дори и да сте мъж-канара, вие не сте професионален хамал. За разлика от вас, хамалите-професионалисти знаят точните техники за пренасяне и за превоз на мебели. Докато вие вероятно бихте рискували да си навлечете някоя дискова херния или някой още по-лош здравословен проблем.

4. Винаги когато искате мебелите ви да пристигнат без одрасквания, натъртвания или каквито и да са други щети. Защото хамалските фирми разполагат с опитен персонал, който се грижи за правилното им опаковане с най-подходящите за целта опаковъчни материали и невероятни техники за пренасяне.

5. Винаги когато искате наистина компетентен превоз на мебели. Защото за безпрепятственият им превоз е важно не само опаковането им, но и безпрепятственото им пренасяне до превозното средство. Дори и да разполагате с бус или камион, надали можете да се снабдите с така необходимите колички за превоза или пък рампа за преминаването на багажа. И все пак е нужно време да се сработи техниката за пренасяне.

6. Винаги когато искате да превозвате специализирани съоръжения като сейфове и каси или пиана, или рояли. Просто тази задача е непосилна за вас.

7. Винаги когато не разполагате с необходимите съоръжения (колани, ремъци, въжета), с които да прикрепите мебелите по време на превоза им.

8. Винаги когато искате да предпазите собственото си превозно средство от нанасянето на щети, особено ако става въпрос за по-обемисти и тежки мебели.

9. Винаги когато искате да разчитате на компетентност. Превозът на мебели от хамалските фирми се извършва от професионални шофьори, разполагащи с изрядни документи, както за себе си, така и за превозното средство, което управляват.

10. Винаги когато искате да се наслаждавате на собственото си спокойствие.