Качването на вещи по стълби, особено при преместване на дома или офиса, може да се окаже далеч от приятно занимание. Това важи с пълна сила, ако в сградата няма асансьор, а старта на преместването вече е факт.

При такова положение много по-удобно е да се потърси помощ от фирма за професионални хамалски услуги.

Защо ли?

Ето 4 причини, които са особено основателни:

1. Всички професионални хамали имат опит при носене на вещи по стълби.

Ако за клиента това е първият сблъсък с препятствието наречено стълби, повечето хамали са се натъквали на този проблем и преди. Те имат представа какво може да се случи по време на носенето и знаят с каква екипировка да се оборудват, за да протече това гладко. Колко е вероятно при носене на различни мебели – особено големи или тежки да се наложи да се спира за почивка или пък някой ръб да бъде леко наранен? Когато професионалисти се заемат с тази работа, те имат визията за начина на справяне с изникналите проблеми.

2. Оборудване

Всички хамали имат опит с пренасянето на различни мебели по стълби, така че със сигурност имат и необходимото оборудване. Така например не всеки човек има идея какви инструменти или други подобни неща биха му били необходими. Подложки плъзгане за мебели, повдигачи, колани – все неща, които професионалните хамали имат и знаят за какво да ги използват. А за повечето хора, които не се занимават професионално с местене, покупката на подобни неща е една инвестиция, която не е ясно дали ще влезе в употреба отново.

3. Здравословни проблеми

Проблемите с кръста са най – малкото нещо, с което човек може да се сдобие, когато се опитва сам да премести голяма част от мебелите си по стълби. Проблемите в кръста и гърба, причинени от травми при местене на мебели може да бъдат най –различни, като дори е възможно да се достигне до медицинско лечение. А това значи със сигурност престои у дома и ползване на болничен. Все пак дали няма да излезе по – евтино да се наемат професионални хамали, които да се заемат с тази нелека задача и подобни здравословни усложнения да се избегнат?

4. Цената на услугите за качване на мебели по стълби

Цената много зависи от останалите особености на цялата сграда. Въпреки това за качване на мебели и пренасяне на багаж по стълби се изисква допълнителна такса от всички фирми за хамали. Така или иначе, е добре да се направи предварителен оглед на помещението и сградата. Консултанта ще помогне и ще направи оценка на това каква сума ще струва цялата услуга. Така клиента сам ще направи равносметка дали ще му излезе по – евтино сам да се справи в качването или съответно свалянето или да наеме професионалисти.