В един изключително забързан ритъм на живот какъвто има в столицата, смяната на жилището е често срещана дейност. Хората в столицата, особено тези, които живеят под наем поне веднъж са се сблъсквали с необходимостта от преместване на техните мебели от една квартира в друга.

Това прави хамалските услуги в София един от най – използваните.

Как да се подбере достатъчно добра фирма за хамалски услуги, която да свърши качествено преместването? Ето няколко съвета:

1. Точно време и място.

Още преди наемането на фирма за хамалски услуги в София трябва да се знае точното време на извършване на местенето. Най-добре е това да става през уикенда, когато хората имат достатъчно време за нанасяне в новото жилище или офис. При вземането и доставянето задължително трябва да има кой да посрещне и изпрати хамалите. Другото важно нещо е добре да се разчете времето – през седмицата трафикът е по-засилен от този през уикенда, а често има и задръствания. Когато един човек е ангажиран с осигуряване на някаква важна част от преместването като например отключване на новото жилище, той е добре да пристигне предварително. Така може да даде насоки, ако се случи трудно ориентиране или да изчака на удобно място камиона на фирмата за хамалски услуги.

2. Осигурен достъп.

Без значение дали става дума за ползване на хамалски услуги в София при преместване на офис или дом, до него трябва да се осигури достъп. На първо място е паркирането. Като всеки голям град столицата има проблем с наличието на свободни места. В деня на местенето за пристигащия камион или бус трябва да има подготвено място в близост до входа. Ако комплексът или офис сградата са с ограничен достъп, при пристигане на вещите трябва да има човек, който да осигури безпроблемното отваряне на вратите на входа или вдигането на бариерата, ако има паркинг.

3. Качване и сваляне на багажа.

Много от съвременните сгради в София имат асансьори, а повечето големи офис комплекси и товарни такива. Но! Когато новият или старият дом, или офис е в прекрасна сграда, но без асансьор, това трябва да се съобщи на фирмата за хамалски услуги. В някои случай този факт може да се отрази на цената. Ако фирмата предлага предварителни огледи е добре да се обсъди и този факт при посещението.