Покупката на нови мебели за дома е важен момент. Понякога, след планирането на покупката следват няколко основни момента, които са от съществена важност. На първо място е транспорта и товаро-разтоварните услуги, след това сглобяването и накрая изхвърлянето на отпадъците. Има мебелни фирми, които предлагат всички тези услуги, но с допълнително заплащане. Има и такива, които нямат собствен транспорт и тогава идва големият въпрос кой да свърши тази работа?

Едно добро решение е това да се възложи на фирма за хамалски услуги. Ето три важни причини за това:

1. Доставка на мебелите.

Когато няма кой да се заеме с доставянето на вече закупените мебели това можа да се свърши от фирма за хамалски услуги. Компаниите от този бранш разполагат с различни по големина транспортни средства, с които покупката да пристигне на адреса на клиента. Независимо от това дали става въпрос за малки мебели като скринове и шкафчета или за големи като например кухненско обзавеждане.

Наред с доставката до точния адрес трябва да се вземе под внимание и качването до жилището. Когато в сградата има асансьор това не е проблем, но ако той не работи или изобщо го няма?

Фирмите за хамалски и транспортни услуги имат достатъчно опит за да могат да качат елементите до жилището на клиента.

2. Сглобяване на мебелите.

Това е вторият момент който следва. Вече пристигналите и опаковани в кашони мебели трябва да бъдат сглобени. Няма вариант, в който те да се доставят на клиента в готово състояние. Кашоните и всички необходими елементи са опаковани и подготвени, но дали всеки може да се справи с множеството схеми и да ги проследи без грешка?

Фирмите за хамалски услуги и преместване на дома, често практикуват дейността по разглобяване и сглобяване на мебели, така че определено биха били от полза.

Хората в бранша притежават и необходимите инструменти за тази цел.

3. Изхвърляне на отпадъците.

След като новите мебели вече са сглобени идва времето за почистване. Всички отпадъци трябва да се съберат и изхвърлят, което, особено при покупката на големи мебели като спални комплекти или кухни определено са доста. Наред с кашоните задължително вървят и множеството ленти, с които те са опаковани. Тази дейност също може да се възложи на фирма за хамалски услуги. Те могат да се справят както с правилното подреждане, така и с изхвърлянето на останалите опаковки.