За да не си блъскате главата напразно върху този въпрос, вероятно стремейки се да спестите някой лев, директно ще ви споделим, че отговорът е категорично „Не“.

А сега нека и да се обосновем, защото в наши дни никой не приема нечие твърдение за чиста монета.

Би трябвало да ви е пределно ясно, че преместването на пиано или роял няма нищо общо с преместването на пералня, хладилник, миялна или други от по-тежките уреди. Първо защото то е много по-тежко. Обикновено е много по-скъпо като цена. А за притежателя си е просто безценно.

На второ място пред вас стои въпросът дали ще можете сами да демонтирате пианото или рояла си и правилно да го опаковате. По такъв начин, че да не нараните нито самия уред, нито останалите вещи в дома ви по време на пренасянето. А след това да можете да го пренесете без да го бутате или търкаляте. Отговорът отново е категорично „Не“.

Дори и да сте се справили по някакъв начин с предходните задачи по преместване на пианото, какво ще правите ако трябва да свалите любимия си музикален уред по стълбите? Защото вероятно то няма да се побере в асансьора, дори и да разполагате с такъв. Ами ако стълбите са прекалено тесни или стръмни? А още по-лошо- вити?

Отново се оказва, че вероятността да се справите сами с пренасянето на пианото или рояла ви са равни на нула.

И вместо да умувате излишно и да се правите на супермен, просто се обърнете към някоя хамалска фирма, която предлага на съвсем достъпна цена подобна услуга. За нейните професионалисти преместването на какъвто и да е уред не представлява никакъв проблем. Те ще се погрижат за опаковането, пренасянето и транспортирането му. Разполагат със специални съоръжения като колани, рампи и колички. Да не забравяме и превоза с падащ борд. Казано накратко- те на съвсем разумна цена ще ви спестят усилия, нерви и време. И най-важното-  ще доставят любимото ви пиано невредимо на посоченото от вас място.