Фирмите за хамалски услуги са изключително гъвкави, когато става дума за предлагането на различни услуги.

Много от компаниите в бранша предлагат както цялостно обезпечаване на преместването от опаковане, през товаро-разтоварните услуги и транспорт между дадените адреси, до качване и разопаковане на кашоните. С това обаче не се изчерпват всички предложения. Какви отделни услуги и на каква цена могат да се намерят при фирмите за хамали в София.

Наем на специализирани хамали

Цените за наемане на хамали варират в диапазона от около 12-15лв. на час. При някои компании има минимално време за работа на човек от например 2 часа. Всичко зависи от това каква е политиката на съответната фирма и какви са габаритите на товара. При товари с тежест над определени килограми цената обикновено се договаря допълнително.

Транспортни услуги

Може би едни от най-често използваните видове услуги, които могат да се намерят на изключително конкурентни цени при фирмите за хамали. Стойностите са много различни, в зависимост от това дали курсът е в рамките на града или извън него. Разлика има и в това какво превозно средство точно ще се използва – дали ще бъде с бус или камион с различна товароносимост. Така например цената може да бъде около 20 лв. за наем на по-малки превозни средства като например камион и бус с товароносимост до 3,5 тона.

От друга страна наемът на големи камиони би могъл да достигне цена до 2 лв. на километър, когато превозът е извън рамките на града – например София. Важно е да се отбележи, че в големите градове подобно на столицата цената за транспорт се разделя в територията на града и обикновено това е голяма пътна артерия като например Околовръстен път.

Цените за дълги разстояния често се калкулират на база изминатите километри, а самата стойност на един изминат километър е предварително определена. Така всеки клиент може да си направи сметка, какви би била сумата, която ще му струва изпълнението на услугата.

Опаковъчни материали

Ако нямате време да се занимавате с покупката на опаковъчни материали, но пък се нуждаете от тях може да си ги купите директно от фирмата за хамалски услуги, която ще се заеме с изпълнението на конкретната задача. Най-често компаниите предлагат стреч фолио, кашони, тиксо, чували, на много конкурентни цени.

А заедно с транспорта и хамалската услуга се получава цялостно ценово предложение за едно лесно и бързо преместване на дома или офиса.